ΚΟΣΜΟΣ

Lunar: Όταν ο άνθρωπος πατούσε στο Φεγγάρι (Vid)

Lunar: Όταν ο άνθρωπος πατούσε στο Φεγγάρι (Vid)
Vimeo

Το 1957 ο Ψυχρός Πόλεμος μεταφέρθηκε στο Διάστημα με τους Σοβιετικούς να θέτουν το δορυφόρο Sputnik σε τροχιά, για να ακολουθήσει μετά από δύο χρόνιο ο Yuri Gagarin ως ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα.

Οι ενέργειες των Σοβιετικών έθεσαν σε αντίστοιχη 'τροχιά' τον Πρόεδρο John F. Kennedy. Ανακοίνωσε ότι στέλνει Αμερικανούς αστροναύτες στη Σελήνη.

Το διαστημικό πρόγραμμα «Απόλλων» της NASA ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1967 με στόχο την αποστολή ανθρώπου στη Σελήνη έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Δυο χρόνια αργότερα, στις 20 Ιουλίου 1969 για πρώτη φορά άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. Ήταν δύο από τα μέλη της αμερικανικής διαστημικής αποστολής «Απόλλων 11», οι αστροναύτες Neil Armstrong και Buzz Aldrin.

Η NASA δημοσίευσε μόλις πριν από 2 χρόνια χιλιάδες φωτογραφίες από τις αποστολές του προγράμματος Apollo, οι οποίες αποτέλεσαν το κατάλληλο υλικό για τον γραφίστα υπολογιστών Christian Stangl από την Αυστρία έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό φιλμ μικρού μήκους με τίτλο LUNAR.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ