ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικές εκλογές: Συντηρητικοί βουλευτές σχολιάζουν το μέλλον της Μέι

Βρετανικές εκλογές: Συντηρητικοί βουλευτές σχολιάζουν το μέλλον της Μέι
REUTERS/ TOBY MELVILLE

Εν αμφιβόλω τίθεται πλέον το μέλλον της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, καθώς το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία ήταν πολύ περισσότερο του αναμενόμενου αρνητικό για εκείνη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μέλη του Συντηρητικού Κόμματός σχολιάζουν την θέση στην οποία έχει βρεθεί η Μέι:

"Θεωρώ ότι η κα Μέι θα συγκεντρώσει μεγάλη στήριξη. Είναι αρχηγός εδώ και λιγότερο από έναν χρόνο, πήρε την αρχηγία χωρίς καμία αντίρρηση, μια αδιαμφισβήτητη επιλογή με στήριξη από ολόκληρη τη χώρα. Δεν νομίζω ότι το Συντηρητικό Κόμμα είναι τόσο ασταθές ή τόσο αναξιόπιστος φίλος ώστε να άρει την στήριξή του προς την πρωθυπουργό", δήλωσε ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Τζέικομπ Ρις-Μογκ.

"Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια αξιοθαύμαστη και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά προφανώς τώρα θα πρέπει να αναλογιστεί τη θέση της", δήλωσε από την πλευρά της η φιλοευρωπαία βουλευτής Άννα Σουμπρι.

"Η Τερέζα άφησε όντως το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει πάντα τις ευθύνες της και ξέρω ότι θα το κάνει και τώρα... Ήταν μια πολύ δεμένη ομάδα και ήταν η ομάδα της που διεξήγαγε αυτή την εκστρατεία. Φοβάμαι ότι κάναμε μάλλον μια φρικτή εκστρατεία, μάλλον εγώ είμαι υπερβολικά γενναιόδωρη. Η αλλαγή στάσης στην κοινωνική πρόνοια...δεν την έκανε να δείχνει η ισχυρή και σταθερή πρωθυπουργός και ηγέτις που είχε πει ότι θα είναι. Αυτό ήταν ένα πολύ βαρύ πλήγμα ως προς την ίδια την αξιοπιστία της", πρόσθεσε η ίδια.

"Θέλω απλώς λίγη σταθερότητα. Είναι πρωθυπουργός, παραμένει πρωθυπουργός και η χώρα πρέπει να έρχεται πρώτη", δήλωσε ο πρώην ηγέτης των Τόρις Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Εντ Βεζεϊ, δήλωσε: "Νομίζω ότι θα αντέξει...με μια Βουλή χωρίς αυτοδύναμο κόμμα, το να χάσουμε την πρωθυπουργό μας θα ήταν καταστροφικό. Αν θελήσει να παραμείνει αρχηγός θα την στηρίξω".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ