ΚΟΣΜΟΣ

Περίπου 19,5 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI

Περίπου 19,5 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI
REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Σχεδόν 19,5 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την κατάθεση που πραγματοποίησε την Πέμπτη ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Nielsen.

Ενώ η ορκωμοσία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο προσέλκυσε περίπου 30,6 εκατομμύρια τηλεθεατές, η τηλεθέαση που κατέγραψε η ακροαματική διαδικασία του Κόμεϊ χαρακτηρίζεται πολύ μεγάλη για μια μετάδοση που έγινε σε μια εργάσιμη μέρα.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας βασίστηκαν σε δεδομένα που συγκέντρωσε από δέκα Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται όσοι παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία του Κογκρέσου σε ηλεκτρονικούς υπολογισμούς και τηλεφωνικές συσκευές.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν την κανονική ροή προγράμματός τους για να μεταδώσουν σε απευθείας μετάδοση την, σχεδόν τρίωρης διάρκειας, κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI αναφορικά με τις πολλαπλές συζητήσεις που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, πριν ο τελευταίος τον απολύσει τον Μάιο.

Η YouTube της εταιρείας Alphabet Inc ανέφερε ότι περίπου 800.000 θεατές παρακολούθησαν την διαδικασία από ζωντανές μεταδόσεις περίπου 20 ειδησεογραφικών μέσων, ενώ η εταιρεία Twitter Inc τόνισε πως η ζωντανή μετάδοση που μετέδωσε από το Bloomberg ήταν, ανά λεπτό, κατά μέσο όρο, 129.000 θεατές.

Το Φεβρουάριο, το Super Bowl, το αθλητικό γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ που συγκεντρώνει κάθε χρόνο την μεγαλύτερη τηλεθέαση, παρακολούθησαν 111 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ περίπου 20 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την Τετάρτη τον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ (NBA) .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ