ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Νεκρός ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής επίθεσης, δεκάδες συλλήψεις

Ιράν: Νεκρός ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής επίθεσης, δεκάδες συλλήψεις
Tasnim News Agency/Handout via REUTERS

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μέρες μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών του Ιράν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων για την διπλή επίθεση στο Κοινοβούλιο της χώρας και το Μαυσωλείο του Ανώτατου Ηγέτη, Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Τεχεράνη κατά την οποία 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους. 

Όπως ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές, έχουν συλληφθεί έξι ακόμη ύποπτοι μόνο την Κυριακή. «Έξι άτομα τα οποία σίγουρα συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν», τόνισε ο εισαγγελέας της επαρχία Κορντεστάν στο δυτικό Ιράν, Αλιακμπάρ Γκαρούσι.

640x640

Tasnim News Agency/Handout via REUTERS (Φωτογραφία αρχείου)

Το Ιράν ανακοίνωσε επίσης ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο εγκέφαλος των επιθέσεων είναι νεκρός και ότι έχουν ανακριθεί ακόμη επτά που θεωρούνται ότι βοήθησαν τους δράστες.

640x640 8

IRIB/Handout via Reuters (Φωτογραφία αρχείου)

Συνολικά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πληροφοριών, συνολικά 41 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τεχεράνη και στις επαρχίες Κερμανσάχ, Κουρδιστάν και Δυτικό Αζερμπαϊτζάν. Στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνονται «πράκτορες» του Ισλαμικού Κράτους, «επιχειρησιακές ομάδες» και «οι σημαντικότεροι συντονιστές» της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα.

640x640 1

Omid Vahabzadeh/TIMA via REUTERS (Φωτογραφία αρχείου)

Κατασχέθηκαν επίσης «έγγραφα και εξοπλισμός που προοριζόταν για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Σημειώνεται πως για τις επιθέσεις που διέπραξαν βομβιστές αυτοκτονίας και ένοπλοι, ανέλαβε την ευθύνη ο ISIS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ