ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Κανένα ίχνος του αεροσκάφους, νεκροί εντοπίστηκαν οι πιλότοι

Μαλαισία: Κανένα ίχνος του αεροσκάφους, νεκροί εντοπίστηκαν οι πιλότοι
twitter@NST_Online

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί της Πέμπτης, ενώ πετούσε κοντά στα σύνορα των περιοχών Παχάνγκ και Τέρνγκάνου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από ασιατικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από σχεδόν τρεις ώρες ερευνών, εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο πιλότοι του μαχητικού Hawk 108.

Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε έναν βάλτο στην περιοχή Τσουκάι στο Τέρενγκάνου, όχι μακριά από τη βάση στην περιοχή Κουαντάν από την οποία είχε απογειωθεί νωρίτερα το αεροσκάφος. Ωστόσο, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν κανένα ίχνος του αεροσκάφους, το οποίο εκτιμάται ότι έχει συντριβεί.

Οι δύο πιλότοι φαίνεται πως είχαν αντιληφθεί ότι υπήρχε πρόβλημα με το αεροσκάφος και πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης, όπως μαρτυρούν τα αλεξίπτωτά τους.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Bernama, οι δύο πιλότοι αναγνωρίστηκαν και πρόκειται για τον 31χρονο Χασρί Ζαχαρι και τον 39χρονο Γιαζμίν Μοχάμεντ Γιουσόφ, στις οικογένειες των οποίων εξέφρασε τα συλλυπητήριά του ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας, με ένα tweet του.

Το μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε νωρίτερα σήμερα από την αεροπορική βάση Κουαντάν, όμως λίγο αργότερα χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ. Την είδηση της εξαφάνισης του αεροσκάφους μετέδωσαν τα ασιατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χισαμουντίν Χουσεΐν την επιβεβαίωσε μέσω twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ