Οι Εργατικοί καλούν τους πολίτες να βγουν στους δρόμους – Ζητούν νέα προσφυγή στις κάλπες
Πηγή: REUTERS/Stefan Wermuth

Βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία κάλεσε ένα εκατομμύριο πολίτες να βγουν στους δρόμους για να οδηγηθούν και πάλι οι Βρετανοί στις κάλπες σε μια δεύτερη εκλογική διαδικασία που, όπως υποστηρίζει, θα απομακρύνει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι από την εξουσία.

Έπειτα από ημέρες πολιτικής αναταραχής που προκλήθηκε από την αδυναμία της Μέι να εξασφαλίσει αυτοδυναμια στις πρόωρες εκλογές, το κόμμα της, οι Τόρις, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το μικρό κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας για να εξασφαλίσουν την στήριξη των δέκα βουλευτών του στο κοινοβούλιο των 650 εδρών.

Ο Τζον ΜακΝτόνελ, ο οποίος σε περίπτωση νίκης του Εργατικού Κόμματος θα οριζόταν υπουργός Οικονομικών, κάλεσε τους πολίτες "να βγουν στους δρόμους" να διαδηλώσουν υπέρ των Εργατικών και να διαμαρτηρηθούν για τις περικοπές στις δαπάνες ασκώντας, έτσι, πιέσεις για νέες εκλογές.

"Χρειαζόμαστε ο κόσμος να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλιστεί ότι οι εκλογές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό", είπε ο ΜακΝτόνελ σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η οποία προσθέτει ότι κάποιες οργανώσεις της Αριστεράς προγραμματίζουν ογκώδη διαδήλωση την 1η Ιουλίου για να ασκήσουν πιέσεις στην Μέι.

Απευθυνόμενος σε συνδικαλιστές, ο ίδιος είπε ότι το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων στη χώρα, το TUC, θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

"Σκεφτείτε απλώς αν το TUC έκανε την έκκληση αυτή--ότι θέλουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους του Λονδίνου σε δύο εβδομάδες", είπε στην Daily Mirror.

Μετά την εξασφάλιση πολύ περισσοτέρων εδρών από ό,τι αναμενόταν, ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι θέλει να ανατρέψει την Μέι.

Διαβάστε επίσης