ΚΟΣΜΟΣ

Ούτε αθώος ούτε ένοχος ο Μπιλ Κόσμπι για τη σεξουαλική παρενόχληση

Ούτε αθώος ούτε ένοχος ο Μπιλ Κόσμπι για τη σεξουαλική παρενόχληση
REUTERS/ CHARLES MOSTOLLER

Εισαγγελείς ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα επαναλάβουν τη δίκη του Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Στη δίκη του Κόσμπι που διεξήχθη νωρίτερα, οι ένορκοι –πέντε γυναίκες και τέσσερις άνδρες- δεν κατόρθωσαν να φτάσουν σε ομόφωνη ετυμηγορία για την υπόθεση και ο δικαστής προχώρησε σε ανακήρυξη της δίκης ως κακοδικίας, μεταδίδει το CNNi.

Σε μία δήλωση που εξέδωσε η σύζυγος του κωμικού, Καμίλ Κόσμπι, ασκείται έντονη κριτική στους εισαγγελείς, τους δικαστές, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης.

Η δικηγόρος Γκλόρια Αλρεντ, η οποία εκπροσωπεί πολλές από τις γυναίκες που κατηγορούν τον Κόσμπι, δήλωσε ότι ελπίζει πως το δικαστήριο θα επιτρέψει σε άλλους «μάρτυρες προηγούμενων πράξεων» να καταθέσουν κατά την επόμενη δίκη. «Εάν το δικαστήριο επιτρέψει σε περισσότερους από αυτούς που τον κατηγορούν να καταθέσουν, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με άλλα λόγια, είναι πολύ νωρίς για να γιορτάσουμε τον κ. Κόσμπι».

Καθώς εξήλθε του δικαστηρίου την Παρασκευή, ο 79χρονος Κόσμπι, μιλώντας στους δημοσιογράφους και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, ευχαρίστησε τους ενόρκους για τις «μέρες που αφιέρωσαν και την ειλικρινή δουλειά τους».

«Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές που βρίσκονται εδώ και να τους ζητήσω να παραμείνουν ήρεμοι, να μην έρχονται σε αντιπαράθεση με τους άλλους και να συνεχίσουν να με στηρίζουν. Σας ευχαριστώ όλους», τόνισε ο Κόσμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ