ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στον αέρα: 26 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση προς την Κίνα

Τρόμος στον αέρα: 26 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση προς την Κίνα
REUTERS/Jason Reed

Περιπέτεια στον αέρα έζησαν οι επιβάτες της πτήσης China Eastern Airlines από το Παρίσι προς την κινεζική πόλη Κανμίνγκ, καθώς το αεροπλάνο έπεσε σε κενά αέρος με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις. 

Συνολικά 26 επιβάτες της πτήσης MU774 έχουν τραυματιστεί, με τους τέσσερις από αυτούς να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι τραυματίες έχουν πολλαπλά σπασίματα και κατάγματα, καθώς το αεροπλάνο έπεφτε σε κενά αέρος με αποτέλεσμα πολλοί να τινάζονται από το αεροπορικό τους κάθισμα, ενώ τραυματισμοί προήλθαν επίσης από αποσκευές και αντικείμενα που έφυγαν με δύναμη από τη θέση τους.

Σύμφωνα με επιβάτη που επικαλείται το πρακτορείο, αισθάνθηκαν δύο πολύ ισχυρές και τρεις μικρότερες αναταράξεις, σε διάστημα δέκα λεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε πτήση της China Eastern Airlines το τελευταίο διάστημα, καθώς στις 11 Ιουνίου, η πτήση MU736 προς την Σανγκάη επέστρεψε στο Σίδνεϊ, όταν εντοπίστηκε τρύπα σε μια από τις μηχανές του αεροσκάφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ