ΚΟΣΜΟΣ

Η αποκάλυψη για τον δράστη στα Ηλύσια Πεδία - Είχε ορκιστεί πίστη στον ISIS

Η αποκάλυψη για τον δράστη στα Ηλύσια Πεδία - Είχε ορκιστεί πίστη στον ISIS
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι φαίνεται ότι είχε ορκιστεί ο δράστης της αποτυχημένης επίθεσης στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Αυτό μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή ενήμερη για την εξέλιξη των ερευνών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αρχές βρήκαν μια επιστολή στην οποία ο 31χρονος ορκίζεται πίστη στο όνομα του αυτοαποκαλούμενο χαλίφη του ISIS.

Σε αυτήν την επιστολή, την οποία βρήκαν αστυνομικοί κι απευθύνεται στον κουνιάδο του, ο ύποπτος επιβεβαιώνει ότι έπαιζε «διπλό παιχνίδι» καθώς είχε δημιουργήσει ένα οπλοστάσιο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως αθλητής της σκοποβολής, με στόχο, ωστόσο, να διαπράξει μια επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το πρακτορείο των τζιχαντιστών, Amaq, για την ανάληψη ευθύνης της πράξης.

640x640 7

REUTERS/Charles Platiau

Την Δευτέρα, το AFP είχε μεταδώσει ότι ο δράστης της επίθεσης βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών από το 2015 κι είχε φάκελο για συμμετοχή στο «ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα». Η οικογένεια του 31χρονου, ο οποίος έπεσε με το όχημα που οδηγούσε πάνω σε βαν της αστυνομία, και στο οποίο μετέφερε γκαζάκια και όπλα, ήταν επίσης γνωστή για συμμετοχή στο «σαλαφιστικό» κίνημα, ανέφερε μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο δράστης, που πέθανε, δεν ήταν γνωστός πάντως στη δικαιοσύνη πριν την απόπειρα της επίθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ