ΚΟΣΜΟΣ

Το Πεκίνο προσκαλεί Ιβάνκα και Τζάρεντ να επισκεφτούν τη χώρα

Το Πεκίνο προσκαλεί Ιβάνκα και Τζάρεντ να επισκεφτούν τη χώρα
REUTERS

Η κινεζική κυβέρνηση απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στην κόρη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και στον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ να επισκεφθούν το Πεκίνο.

Η προσέγγιση αυτή της Κίνας δείχνει να στοχεύει στην εμβάθυνση των σχέσεων με το ζευγάρι, που ασκεί ιδιαίτερη επιρροή και συνέβαλε να διεξαχθεί η πρώτη σύνοδος μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τον Απρίλιο.

Ο Κούσνερ, στον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε καθήκοντα στενού του συμβούλου στον Λευκό Οίκο παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία εμπειρία σε άλλο κυβερνητικό πόστο, πρωτοστατεί στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή και αναμένεται να βρεθεί αύριο στην περιοχή για συνομιλίες με τους ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Το να βοηθήσει στην διαχείριση των σχέσεων με την Κίνα συμπεριλαμβάνεται επίσης στα καθήκοντα που έχει αναλάβει στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για την πρόσκληση που απηύθυνε το Πεκίνο.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το Bloomberg News και την επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ