ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πεπεισμένη η Μέι ότι θα εξασφαλίσει υποστήριξη για το «ευρύ» πρόγραμμά της

Βρετανία: Πεπεισμένη η Μέι ότι θα εξασφαλίσει υποστήριξη για το «ευρύ» πρόγραμμά της
REUTERS/Yves Herman

Η κυβέρνηση της Βρετανίας παρουσίασε ένα «ευρύ πρόγραμμα» και είναι πεπεισμένη πως το κοινοβούλιο θα το στηρίξει, δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, μετά την παρουσίαση της αποδυναμωμένης κυβερνητικής ατζέντας από την εξασθενημένη πρωθυπουργό.

«Προωθούμε ένα ευρύ πρόγραμμα για την κυβέρνηση, πιστεύουμε ότι είναι καλό πρόγραμμα για την κυβέρνηση, πιστεύουμε πως είναι ένα πρόγραμμα ... που μπορεί να στηρίξει ολόκληρη η βουλή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως οι εκλογές δεν έφεραν το αποτέλεσμα στο οποίο ελπίζαμε και πως θα σκεφτούμε τους λόγους γι' αυτό και θα κυβερνήσουμε με ταπεινότητα προς το εθνικό συμφέρον και πιστεύω πως αυτό μπορείτε να το δείτε σε όσα προωθήσαμε σήμερα».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως μερικές πολιτικές δεν αναφέρθηκαν στην ομιλία της Βασίλισσας, μεταξύ των οποίων η επέκταση του αεροδρομίου του Χίθροου και μέτρα για τη διοίκηση των μεγάλων εταιρειών, όμως η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη σε τέτοιες πολιτικές.

Εξάλλου πηγή στο βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) δήλωσε στο Ρόιτερς πως οι συνομιλίες ανάμεσα στους Συντηρητικούς της Μέι και το DUP για την κοινοβουλευτική στήριξη της κυβέρνησης συνεχίζονται, όμως «δεν φαίνεται πιθανή» η επίτευξη μιας συμφωνίας αυτή την εβδομάδα.

Η Μέι προσπαθεί να εξασφαλίσει τη στήριξη των 10 βουλευτών του DUP αφότου απέτυχε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ