ΚΟΣΜΟΣ

Υπό ανακαίνιση o πύργος «σύμβολο» του Σινικού Τείχους - Το δέντρο ηλικίας 300 ετών

Υπό ανακαίνιση o πύργος «σύμβολο» του Σινικού Τείχους - Το δέντρο ηλικίας 300 ετών
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Damir Sagolj

Εργασίες ανακαίνισης του πιο καλά διατηρημένου αμυντικού πύργου στο Σινικό Τείχος είναι σε εξέλιξη στην Κίνα. Ο πύργος έχει ύψος 20 μέτρα και καλύπτει πάνω από 200 τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών του Τσινγκχουανγκντάο, η ανακαίνιση του πύργου που βρίσκεται στο χωριό Τζιουμενκόου, στα σύνορα των επαρχιών Χεμπέϊ και Λιανονίνγκ, έχει προγραμματισθεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Το Τζιουμενκόου ήταν ένα κρίσιμο πέρασμα στην αντίσταση κατά του μογγολικού στρατού στη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644). Περίπου 270 αξιωματικοί και στρατιώτες στρατοπέδευσαν στην περιοχή εκείνη την περίοδο εξασκούμενοι στις πολεμικές τέχνες και στους αμυντικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι ήταν και οι λόγοι που χτίσθηκε ο πύργος.

Η Κρατική Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει διαθέσει 3.210.000 γιουάν (περίπου 470.700 δολάρια ΗΠΑ) για τις εργασίες ανακαίνισης. Οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν παραδοσιακές τεχνικές και υλικά, όπως διπλόκαρφα, πέτρες και μία κόλα φτιαγμένη από κολλώδες ρύζι και άμμο.

Στον πύργο βρίσκεται και ένα δέντρο ηλικίας 300 χρόνων, και όπως είπε στο πρακτορείο Σινχουά ο Τζανγκ Τσάο, από την τοπική αρχή πολιτιστικής προστασίας, οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη συμβουλευθεί δασολόγους για την προστασία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ