ΚΟΣΜΟΣ

Ο σεξισμός ξεσηκώνει το ίντερνετ: Απολύθηκε γιατί δεν φορούσε στηθόδεσμο

Ο σεξισμός ξεσηκώνει το ίντερνετ: Απολύθηκε γιατί δεν φορούσε στηθόδεσμο
Facebook

Μια 22χρονη σερβιτόρα υποστηρίζει ότι απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να φορέσει στηθόδεσμο στη δουλειά της.

Ο λόγος για την Kate Hannah η οποία μετά τη απόλυσή της ανέβασε μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook με τη φωτογραφία να δείχνει το μπλουζάκι που, όπως υποστηρίζει, της στοίχισε τη δουλειά της, εξηγώντας τι προηγήθηκε.

Η νεαρή, η οποία εργαζόταν στο Bird & Beer στο Beverley του Yorkshire της Μεγάλης Βρετανίας, ανέφερε ότι δέχθηκε σεξουαλικό υπονοούμενο από τον αδελφό της διευθύντριας, το οποίο την έκανε να νιώσει άσχημα.

Ένιωσα άβολα, σαν σεξουαλικά αντικείμενο και σοκαρίστηκα με αυτό που έγινε.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το περιστατικό εξελίχθηκε ενώπιον της διευθύντριας της οποίας η αντίδραση ήταν εξοργιστική. Αντί να την βοηθήσει, της έκανε σύσταση για την εμφάνισή της, απαγορεύοντάς της να εμφανισθεί χωρίς στηθόδεσμο στο μαγαζί.

Με έκανε να αισθανθώ άσχημα για το σώμα μου και απολύτως σοκαρισμένη που έριξε το φταίξιμο σε εμένα το ότι δεχόμουν σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά. Είμαι αηδιασμένη με την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και την παντελή έλλειψη σεβασμού για τα δικαιώματά μου ως γυναίκα να φοράω οτιδήποτε με κάνει να αισθάνομαι προσωπικά άνετα. Κανένας δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται ότι πρέπει να κρύψει τον εαυτό του για να μην δεχτεί ανεπιθύμητα σεξουαλικά σχόλια/συμπεριφορά.

Κάτω από την ανάρτηση της δέχθηκε πολλά σχόλια υποστήριξης. Υπήρξαν, μάλιστα κάποιοι που έγραψαν ότι πρέπει να κάνουν μποϊκοτάζ στο μαγαζί.

Από την πλευρά του η διεύθυνση του Bird & Beer διέψευσε την ιστορία της 22χρονης, γράφοντας ότι «κανείς δεν έχει απολυθεί από την επιχείρησή μας για ενδυματολογικούς λόγους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ