ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Αυτοκίνητο επιχείρησε να εισβάλει στο Προεδρικό Μέγαρο

Βραζιλία: Αυτοκίνητο επιχείρησε να εισβάλει στο Προεδρικό Μέγαρο
REUTERS/Ueslei Marcelino

Ένας οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του στις πύλες του προεδρικού μεγάρου της Βραζιλίας, επιχειρώντας να εισβάλει στο κτίριο, το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, όπως έκαναν γνωστό οι υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες σημείωσαν πως τη στιγμή του επεισοδίου ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Τεμέρ δεν βρισκόταν στο κτίριο.

Οι φρουροί του μεγάρου, έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει κι όταν εκείνος αρνήθηκε, τότε έριξαν προειδοποιητικές βολές. Το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός του, που δεν τραυματίστηκε από τα πυρά, συνελήφθη.

Για αρκετή ώρα αποκλείστηκε η περιοχή γύρω από το μέγαρο Αλβοράντα, το οποίο δεν χρησιμοποιεί ο Μισέλ Τεμέρ ως προεδρική κατοικία, καθώς έχει επιλέξει να ζει στο μέγαρο Jaburu.

Ο Τεμέρ πρόσφατα κατηγορήθηκε για αποδοχή δωροδοκίας, στην πρώτη από μια σειρά παρόμοιων κατηγοριών που αναμένεται να απαγγελθούν, τις επόμενες εβδομάδες στον ιδιαίτερα αντιδημοφιλή πρόεδρο της Βραζιλίας.

2017 06 29T032159Z 1778865968 RC120FC8DD10 RTRMADP 3 BRAZIL POLITICS VIOLENCE


Πηγή: REUTERS/Ueslei Marcelino

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το ποσοστό δημοφιλίας του, μόλις 7%, είναι το χαμηλότερο που έχει ποτέ καταγραφεί για κάποιον πρόεδρο τα τελευταία 30 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ