ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο στην ουκρανική τηλεόραση για αποκλεισμό της Ρωσίας από την Eurovision

Πρόστιμο στην ουκρανική τηλεόραση για αποκλεισμό της Ρωσίας από την Eurovision
wikimedia

Η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), που είναι αρμόδια για την διεξαγωγή της Eurovision επέβαλλε στη Δημόσια Τηλεόραση της Ουκρανίας πρόστιμο. Και αυτό επειδή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της διοργάνωσης που έγινε στο Κίεβο παρατηρήθηκαν ελλείψεις, όπως και επειδή δεν επέδειξε την πρέπουσα συνεργασία με την EBU, για την επίλυση του ζητήματος που προέκυψε μετά την απόφαση της να μην επιτρέψει την συμμετοχή στον διαγωνισμό της Ρωσίδας τραγουδίστριας Γιούλια Σαμοΐλοβα.

Την δήλωση αυτή έκανε την Πέμπτη στο πρακτορείο Tass ο επίσημος εκπρόσωπος της EBU, Ντέιβιντ Γκούτμαν. Ο ίδιος είπε ότι στην Δημόσια Τηλεόραση της Ουκρανίας κοινοποιήθηκε η απόφαση για το πρόστιμο, αλλά δεν αναφέρθηκε στο ποσό του προστίμου, δηλώνοντας ότι "αυτό το ζήτημα δεν το σχολιάζουμε".

Ο Γκούτμαν, δήλωσε επίσης ότι η Δημόσια Τηλεόραση της Ουκρανίας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πόσο διάστημα θα διαρκέσει η σχετική διαδικασία που απαιτείται για να συζητηθεί η έφεση, σε περίπτωση που αυτή υποβληθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν σχολιάζουμε το ζήτημα αυτό καθώς πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ