ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Εντάλματα σύλληψης σε 95 αστυνομικούς που κατηγορούνται για διαφθορά

Βραζιλία: Εντάλματα σύλληψης σε 95 αστυνομικούς που κατηγορούνται για διαφθορά
REUTERS/ RICARDO MORAES

Οι αρχές της Βραζιλίας εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 95 αστυνομικών στην Πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο, καθώς τους βαρύνουν υποψίες ότι πούλαγαν όπλα σε μέλη συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και ειδοποιούσαν για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον τους, στην πιο εκτεταμένη πρωτοβουλία αυτού του είδους για την καταπολέμηση της διαφθοράς στα σώματα ασφαλείας.

Εκδόθηκαν επίσης άλλα 90 εντάλματα σύλληψης σε βάρος υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών, ανέφεραν η αστυνομία και η εισαγγελία της Πολιτείας.

Ως το μεσημέρι, περίπου 50 από τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι μισοί ανήκαν στις τάξεις της αστυνομίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι εισαγγελείς εξήγησαν ότι η κίνηση αυτή στοχοθετεί εκείνους τους αστυνομικούς οι οποίοι διατηρούν σχέσεις με ισχυρές συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και πρακτικά ελέγχουν ολόκληρες περιοχές της μητροπολιτικής περιοχής του Ρίου ντε Ζανέιρου.

Οι αστυνομικοί φέρονται να πούλησαν ισχυρά τουφέκια σε αφεντικά συμμοριών και να τα ειδοποιούσαν για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις φαβέλες, τις υποβαθμισμένες συνοικίες, με αντάλλαγμα δωροδοκίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ