ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη νότια Σινική Θάλασσα

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη νότια Σινική Θάλασσα
Φωτογραφία αρχείου U.S. Air Force/Tech Sgt. Kamaile Chan/Handout via REUTERS

Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πέταξαν στον εναέριο χώρο πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, στο πλαίσιο διεκδίκησης του δικαιώματος αντιμετώπισης του εναέριου χώρου της περιοχής, ως διεθνή εναέριο χώρο, παρά τις κινεζικές αντιδράσεις.

Πριν από την πραγματοποίηση της πτήσης τα αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-1Β συνεκπαιδεύτηκαν με ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά, κοινές νυχτερινές ασκήσεις.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, οι δραστηριότητες της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ κλιμακώνονται στην αναφερόμενη περιοχή καθώς εντείνεται η κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο, με αποτέλεσμα να προκαλείται εκνευρισμός στο Πεκίνο.

Σημειώνεται πως η στρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ έρχεται εν μέσω των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μετά την νέα προκλητική ενέργεια της Βόρειας Κορέας, που εκτόξευσε –με επιτυχία- πύραυλο μεγάλης εμβέλειας πριν δύο μέρες.

Με την Πιονγκγιάνγκ να μην υπακούει στους διεθνής κανόνες, οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Κίνα να λάβουν μέτρα, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν για να σταματήσει τις έρευνες στα βαλλιστικά και πυρηνικά πυραυλικά προγράμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ