ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απαντά στην κριτική: Απολύτως φυσιολογικό να με αντικαταστήσει η Ιβάνκα

Ο Τραμπ απαντά στην κριτική: Απολύτως φυσιολογικό να με αντικαταστήσει η Ιβάνκα
REUTERS/Michael Kappeler/Pool

Η παρουσία της Ιβάνκα Τραμπ στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της G20 σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα μέσα ενημέρωσης, με πολλούς να τονίζουν πως δεν έχει το δικαίωμα να αντικαθιστά τον πατέρα της σε τόσο υψηλού επιπέδου συζητήσεις καθώς δεν είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος, ούτε και διαθέτει, επισήμως, κάποιο αξίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο πατέρας της όμως, Ντόναλντ Τραμπ διαφωνεί καθέτως με την κριτική που έχει ασκηθεί τόσο στον ίδιο, όσο και την Ιβάνκα. Μέσω twitter τόνισε πως ήταν απολύτως φυσιολογικό η μεγάλη του κόρη να αναλάβει τα χρέη του όταν εκείνος έπρεπε να παραστεί σε συναντήσεις με ηγέτες άλλων χωρών.

«Όταν αποχώρησα από την αίθουσα συνεδριάσεων για μια σύντομη συζήτηση με την Ιαπωνία και άλλες χώρες, ζήτησα από την Ιβάνκα να κάτσει στη θέση μου. Πολύ φυσιολογικό. Η Άνγκελα Μέρκελ συμφωνεί», τόνισε ο πλανητάρχης.

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε εκ νέου τα μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το τι θα συνέβαινε αν η κόρη της αντιπάλου του για την προεδρική «κούρσα»,Χίλαρι Κλίντον, Τσέλσι Κλίντον εμπλεκόταν σε παρόμοιο σενάριο.

«Αν ζητούνταν από τη Τσέλσι Κλίντον να αντικαταστήσει την μητέρα της» όλα τα μέσα ψευδών ειδήσεων θα ζητωκραύγαζαν: «η Τσέλσι για πρόεδρος».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλτν Τραμπ επιχειρεί να προστατεύσει την κόρη καθώς λίγες μέρες νωρίτερα εξυμνώντας τον ρόλο και την δουλειά της, τόνισε πως η ζωή της θα ήταν κατάτι ευκολότερη αν δεν ήταν κόρη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ