ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικές εταιρείες επενδύουν στην Μόσχα

Γερμανικές εταιρείες επενδύουν στην Μόσχα
Twitter/WIKA Instrument,LP

Συμφωνία με τον Δήμο της Μόσχας θα υπογράψει εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας WIKA που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μανομέτρων παγκοσμίως. Η συμφωνία αυτή αφορά την υλοποίηση ενός ειδικού επενδυτικού προγράμματος με φοροελαφρύνσεις για τη γερμανική εταιρεία που θα ισχύσουν την περίοδο 2017-2024 και οι οποίες θα προβλέπουν μεταξύ άλλων πως η γερμανική εταιρεία θα απαλλαγεί πλήρως από την φορολογία επί της ιδιοκτησίας ενώ θα έχει μειωμένη φορολογία επί των κερδών.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο γενικός διευθυντής του εργοστασίου κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης INNOPROM 2017 που πραγματοποιείται στο Αικατερίνεμπουργκ, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας, συνολικού εμβαδού 5200 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη "indigo" της Μόσχας. Η κατασκευή του εργοστασίου άρχισε το 2016, και η συνολική επένδυση φθάνει το 1 δισεκατομμύριο ρούβλια(14.400.000 ευρώ) Το εργοστάσιο προβλέπεται να λειτουργήσει εντός του Αυγούστου και θα παράγει ετησίως 460.000 μανόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ