ΚΟΣΜΟΣ

Μια ανθρώπινη αλυσίδα 80 ατόμων έσωσε οικογένεια που κινδύνευε με πνιγμό

Μια ανθρώπινη αλυσίδα 80 ατόμων έσωσε οικογένεια που κινδύνευε με πνιγμό
CNNi

Μια θαλάσσια ανθρώπινη αλυσίδα 80 ατόμων έσωσε οικογένεια από πνιγμό, όταν την ώρα που κολυμπούσαν σε παραλία της Φλόριντα, τους παρέσυραν ισχυρά κύματα.

Η Ρομπέρτα Ούρσεϊ βρισκόταν μαζί με την οικογένειά της στην παραλία, όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι δεν είχε οπτική επαφή με τους δύο γιούς της που έκαναν μπάνιο. Εντόπισε τα δύο μικρά αγόρια, ηλικίας 8 και 11 ετών, τα οποία φώναζαν και έκλαιγαν, έχοντας παρασυρθεί στα βαθιά, όπως περιέγραψε η ίδια στο συνεργαζόμενο με το CNNi δίκτυο WJHG.

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έτρεξαν να τους σώσουν αλλά παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα. Προς βοήθεια έσπευσαν και άλλα άτομα, εννέα όμως εξ αυτών «κόλλησαν» στα βαθιά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν. Τότε είναι που ξεκίνησαν να κουνάνε τα χέρια τους και να φωνάζουν για να τους ακούσουν οι υπόλοιποι λουόμενοι.

«Στην αρχή νομίζαμε πως υπήρχε καρχαρίας στο νερό, οπότε άρχισα να φωνάζω στον γιό μου να βγει γρήγορα από τη θάλασσα», ανέφερε μια από τις γυναίκες που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύντομα όμως παρατήρησαν ότι τα άτομα που φώναζαν, απομακρύνονταν όλο και περισσότερο. Ένα πλήθος συγκεντρώθηκε στην παραλία, προσπαθώντας να βρουν κάποιο τρόπο να τους βοηθήσουν.

170711105859 02 human chain ocean 0711 exlarge 169

Πηγή:CNNi

Τότε, δεκάδες άτομα -περίπου 80- όλων των ηλικιών πιάστηκαν από τα χέρια και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, για να φτάσουν τους 9 κολυμβητές που κινδύνευαν.

Τελικά, οι κολυμβητές βγήκαν σώοι στη στεριά, ευχαριστώντας τους "ήρωές τους" και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ