ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική συνομιλία Αμπάς-Νετανιάχου για τη φονική επίθεση στην Παλιά Πόλη

Τηλεφωνική συνομιλία Αμπάς-Νετανιάχου για τη φονική επίθεση στην Παλιά Πόλη
Reuters/Uriel Sinai/Pool & Reuters/Jacquelyn Martin/Pool

Τηλεφωνική συνομιλία είχε την Παρασκευή ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και καταδίκασε τη φονική επίθεση με πυρά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

«Ο Πρόεδρος δήλωσε πως απορρίπτει κατηγορηματικά και καταδικάζει το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Τέμενος αλ-Άκσα καθώς και πως απορρίπτει οποιαδήποτε βίαια επεισόδια από οποιαδήποτε πλευρά, ιδιαίτερα σε τόπους λατρείας», μετέδωσε το Wafa.

Ο Αμπάς ζήτησε από τον Νετανιάχου να τερματίσει τον αποκλεισμό του ιερού τόπου, όπου τρεις ένοπλοι Άραβες πολίτες του Ισραήλ πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ισραηλινούς αστυνομικούς και τραυμάτισαν έναν τρίτο, ενώ στη συνέχεια σκοτώθηκαν και οι ίδιοι από ισραηλινά πυρά. Ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον Αμπάς πως θα διατηρηθεί το status quo που ισχύει στο συγκρότημα και δίνει στους μουσουλμάνους αποκλειστικό δικαίωμα να προσεύχονται, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, ένας 18χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από σφαίρες στη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες σε προσφυγικό καταυλισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του πως συγκρούσεις σημειώθηκαν στο Ντεϊσέχ στη διάρκεια μιας επιχείρησης συλλήψεων, προσθέτοντας πως οι ισραηλινές δυνάμεις «πυροβόλησαν εναντίον υπόπτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ