ΚΟΣΜΟΣ

Τα συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν στις Σεϊχέλες δεν ανήκουν στην πτήση ΜΗ370

Τα συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν στις Σεϊχέλες δεν ανήκουν στην πτήση ΜΗ370
GETTY IMAGES

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στις Σεϊχέλες, δεν προέρχονται από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάρτιο του 2014, ανακοίνωσαν οι Μαλαισιανές Αρχές.

Η τοποθεσία που βρίσκεται το αεροσκάφος, το οποίο εικάζεται ότι έχει καταπέσει στον Ινδικό Ωκεανό, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας αεροπορίας.

Διάφορα συντρίμμια έχουν περισυλλεγεί από νησιά του Ινδικού Ωκεανού και τις ανατολικές ακτές της Αφρικής, και τουλάχιστον τρία από αυτά τα κομμάτια έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing 777.

Οι Σεϊχέλες ανέφεραν την Πέμπτη ότι εντοπίστηκαν δύο κομμάτια από συντρίμμια, που φαίνονταν να προέρχονται από το αεροσκάφος, και ότι είχαν ενημερώσει τη Μαλαισία, όπως είχε μεταδώσει το Reuters.

Ωστόσο, οι Αρχές της Μαλαισίας, αφού ήρθαν σε επαφή με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις Σεϊχέλες ζητώντας περισσότερες πληροφορίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κομμάτια αυτά δεν προέρχονται από το επίμαχο αεροσκάφος.

«Η Ομάδα Ερευνών για την MH370 προχώρησε σε αξιολόγηση... και επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια δεν προέρχονται από ένα Boeing 777 ή έναν κινητήρα Rolls Royce», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ