Σουτλς: Η ευρωζώνη χρειάζεται κοινό προϋπολογισμό
Πηγή: REUTERS/Fabrizio Bensch

«H ευρωζώνη χρειάζεται έναν κοινό προϋπολογισμό για να αυξήσει τις επενδύσεις και η Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να κάνει περισσότερα εντός της Ευρώπης, πιθανόν αυξάνοντας την οικονομική συνεισφορά της στο μπλοκ», ανέφερε ο ηγέτης του SPDΜάρτιν Σουλτς σε έκθεση που παρουσίασε σήμερα.

Διαβάστε επίσης

«Η Γερμανία είναι μια σπουδαία χώρα. Αλλά μπορεί να κάνει περισσότερα», είπε στην εισαγωγή του σχεδίου του των δέκα σημείων «για μια σύγχρονη Γερμανία και μια καλύτερη Ευρώπη» ο Σουλτς, το κόμμα του οποίου είναι ο ήσσων εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

Ο Σουλτς, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ εκτός ευρωζώνης δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα βέτο επί της περαιτέρω ενσωμάτωσης στην ευρωζώνη και ότι εκείνες οι οποίες αδιαφορούν για την αλληλεγγύη θα πρέπει να αντιμετωπίζουν οικονομικές κυρώσεις.

Ο Σουλτς ευελπιστεί να νικήσει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, αλλά το κόμμα του, το SPD, έχει χάσει το μομέντουμ στις δημοσκοπήσεις μετά την άνοδο που σημείωσε τον Ιανουάριο έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.


Διαβάστε επίσης

Η Γερμανία αίρει μέρος των κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι - Άγνωστα τα κίνητρά του

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο - 14 τραυματίες

Στα 7,3 δισ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2019