ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μάικλ Μουρ δίνει το σπίτι του στους πρόσφυγες

Ο Μάικλ Μουρ δίνει το σπίτι του στους πρόσφυγες
Michael Moore/ Facebook

Τη στιγμή που οι αμερικάνικες πολιτείες δηλώνουν, η μία μετά την άλλη, απρόθυμες να δεχτούν πρόσφυγες μετά το μακελειό στο Παρίσι ο Μάικλ Μουρ κάνει τη δική του πολιτική.

Αν και ο Κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ ανακοίνωσε ότι θα αρνηθεί να δεχτεί Σύρους πρόσφυγες στην πολιτεία του λέγοντας ότι “οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιηθήκαν στο Παρίσι είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι το κακό υπάρχει και λαμβάνει τη μορφή των καμικάζι που έχουν ως σκοπό να καταστρέψουν τις βασικές ελευθερίες και αξίες τις οποίες θα διατηρήσουμε πολεμώντας τους” για να συμπληρώσει ότι αρνείται να εκθέσει “έστω και στο ελάχιστο, τους πολίτες της Αλαμπάμα στον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων” βρίσκοντας τον Κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Ρικ Σνάιντερ απόλυτα σύμφωνο (“το Μίσιγκαν είναι μια φιλόξενη πολιτεία και είμαστε περήφανοι για την πολυπολιτισμική ιστορία μας, όμως το πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών μας” δήλωσε) ο αιρετικός σκηνοθέτης και ντοκιμαντερίστας αντιστέκεται.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γνωστός για τις πολιτικές του απόψεις δημιουργός επιτέθηκε στον Κυβερνήτη της πολιτείας του με ανοιχτή επιστολή.

Αγαπητέ Κ. Σνάϊντερ

Ήθελα απλώς να σας ενημερώσω ότι, σε αντίθεση με την άρνηση σας να δεχθείτε Σύρους πρόσφυγες στην πολιτεία μας του Mίσιγκαν, εγώ θα αψηφήσω την απαγόρευση σας και θα προσφέρω το σπίτι μου σε εκείνους ακριβώς τους Σύρους που θέλετε να κρατήσετε μακριά. Θα επικοινωνήσω με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να τους γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να προσφέρω ένα ασφαλές καταφύγιο σε οποιδήποτε ζευγάρι προφύγων που θα εγκριθεί από τις διαδικασίες ελέγχου της κυβέρνησης Ομπάμα στις οποίες έχω πλήρη πίστη και εμπιστοσύνη.

Η ενέργεια σας δεν είναι μόνο ντροπιαστική, είναι, όπως γνωρίζετε και αντισυνταγματική (μόνο ο Πρόεδρος έχει το νόμιμο δικαίωμα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις). Αυτό που κάνετε είναι αντι-αμερικανικό. Αυτό δεν είναι αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να είμαστε."

Ο Μουρ υπενθυμίζει στον Κυβερνήτη του ότι η Αμερική δημιουργήθηκε από απογόνους σκλάβων που οικοδόμησαν το έθνος με ελεύθερη εργασία, από φυλές ιθαγενών που σφαγιάστηκαν από λευκούς "χριστιανούς" και από μετανάστες από όλο τον κόσμο.

"Είμαι απογοητευμένος από εσάς Κυβερνήτη Σνάϊντερ για τις άκαρδες και αντιχριστιανικες σας αποφάσεις" καταλήγει για να χαρίσει την πιο απλή υποσημείωση όλων

"Υ.Γ. Με την ευκαιρία να πω ότι το σπίτι μου στο βόρειο Μίσιγκαν των 700 τ.μ. ίσως δεν είναι αρκετά μεγάλο αλλά έχει καλωδιακή τηλεόραση, Wi-Fi και καινούργιο πλυντήριο πιάτων! Επίσης, δεν υπάρχουν haters ανάμεσα μας! Σταματήστε οποιαδήποτε στιγμή για μια ζεστή σοκολάτα αυτό το χειμώνα."

Dear Gov. Snyder:I just wanted to let you know that, contrary to your declaration of denying Syrian refugees a home in...

Posted by Michael Moore on Friday, November 20, 2015


ΔΗΜΟΦΙΛΗ