Συρία: Τέσσερις νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: REUTERS/ Alaa al-Faqir

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε εναντίον σημείου ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, καθώς οι Δυνάμεις Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) είναι η αιχμή του δόρατος μιας επίθεσης που στοχεύει στην ανακατάληψη της Ράκας, συριακού προπυργίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα οδόφραγμα που διαχειρίζονται οι Ασάγες (κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας) στην επαρχία Χασακέ, ανατολικά της επαρχίας Ράκα, που ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους Κούρδους.

Τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς ήταν μέλη των Ασάγες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ η ταυτότητα των άλλων δύο θυμάτων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Κούρδος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε επίθεση με στόχο σημείο ελέγχου των Ασάγες, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες Η δημόσια συριακή τηλεόραση μετέδωσε επίσης πως σημειώθηκε έκρηξη και έδωσε τον ίδιο απολογισμό.

Οι περιοχές υπό κουρδικό έλεγχο αποτελούν τακτικά στόχο επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνει συχνά το ΙΚ. Δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Διαβάστε επίσης