Ποια πόλη διαθέτει τα πιο φθηνά ταξί του κόσμου
Πηγή: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Σύμφωνα με έρευνα βρετανικού οίκου τα ταξί του Κάιρο της Αιγύπτου είναι τα φθηνότερα στον κόσμο παρά την πρόσφατη αύξηση της τιμής της βενζίνης στη χώρα, που οδήγησε στην αύξηση των κομίστρων τους.

Μία μέση διαδρομή στο κέντρο της πόλης (2-3 χιλιομέτρων), δεν στοιχίζει περισσότερο από 10 αιγυπτιακές λίρες, δηλαδή μισό ευρώ.

Αν κάποιος επιβάτης επιθυμεί να μεταβεί, πχ, από το κέντρο του Καΐρου στην Ηλιούπολη (μία απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων), τότε θα κληθεί να πληρώσει περίπου 30 αιγυπτιακές λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από ενάμιση ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια βρετανική έρευνα, στην κορυφή των φθηνότερων ταξί στον κόσμο, μετά την Αίγυπτο, συναντούμε την Βομβάη, την Τζακάρτα, το Βουκουρέστι και την Πόλη του Μεξικού.

Στην ίδια έρευνα, που δημοσιεύεται στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», αναφέρονται και πόλεις της αντίπερα όχθης, με τα πιο ακριβά ταξί στον κόσμο, που τα συναντούμε στην Ελβετία, και συγκεκριμένα τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, ενώ το Τόκυο, η Κοπεγχάγη και το Ελσίνκι ακολουθούν.

Για να αντιληφθεί κανείς την διαφορά ανάμεσα στο φθηνότερο και στο ακριβότερο ταξί στον κόσμο, η έρευνα δείχνει ότι στη Ζυρίχη το ταξί είναι περίπου 17 φορές ακριβότερο από το Κάιρο.

Διαβάστε επίσης