ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμαρχος Αμβούργου καταδίκασε την επίθεση σε σούπερ μάρκετ: Είμαι εξοργισμένος

Ο δήμαρχος Αμβούργου καταδίκασε την επίθεση σε σούπερ μάρκετ: Είμαι εξοργισμένος
REUTERS/Morris Mac Matzen

Tην καταδίκη του για την «απεχθή επίθεση» με μαχαίρι μέσα σε σούπερ μάρκετ σε μια εμπορική συνοικία της πόλης, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας έξι, εξέφρασε ο δήμαρχος του Αμβούργου.

Την επίθεση πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ένας αιτούντας άσυλο ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο υποκινήθηκε από το «μίσος» του για την Γερμανία.

«Είμαι εξοργισμένος από την απεχθή επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός κατοίκου του Αμβούργου», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς με μια ανακοίνωσή του.

«Εκείνο που εξοργίζει περισσότερο είναι ότι ο δράστης φέρεται να είναι κάποιος που αναζητούσε καταφύγιο στην Γερμανία και τότε έστρεψε το μίσος του εναντίον μας», πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε ότι ο δράστης, ένας 26χρονος γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι αιτούντας άσυλο, όπως είχαν αναφέρει νωρίτερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης τόνισε πως η αίτηση ασύλου του 26χρονου είχε απορριφθεί και η απέλασή του συναντούσε εμπόδια καθώς δεν διέθετε έγγραφα ταυτότητας.

«Αυτοί οι εγκληματίες θέλουν να δηλητηριάσουν την ελεύθερη από φόβο κοινωνία μας, αλλά θα αποτύχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σολτς.

Η επίθεση διαπράχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μέσα στο σούπερ μάρκετ. Περαστικοί καταδίωξαν τον δράστη και κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον ακινητοποιήσουν προτού τον παραδώσουν στην αστυνομία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ