ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει «σύντομα» τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει «σύντομα» τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας
REUTERS/ JOSHUA ROBERTS

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα εγκρίνει «σύντομα» τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που ψήφισε το αμερικανικό Κογκρέσο, μια απόφαση που εδώ και μία εβδομάδα πυροδότησε μια νέα εστία έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψει σύντομα το κείμενο με τις κυρώσεις» δήλωσε ο Πενς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τιφλίδα, στη Γεωργία.

Τις νέες κυρώσεις υπερψήφισαν σχεδόν ομόφωνα την περασμένη εβδομάδα τα δύο σώματα του αμερικανικού κογκρέσου. Η Ρωσία ανταπάντησε με την δραστική μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές αποστολές στη ρωσική επικράτεια, διπλωμάτες ή τεχνικούς.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος κατήγγειλε επιπλέον την «κατοχή» ενός τμήματος της επικράτειας της Γεωργίας από τη Ρωσία, έπειτα από τον πόλεμο μεταξύ των δύο γειτόνων το καλοκαίρι του 2008.

«Είμαστε μαζί σας, βρισκόμαστε στο πλευρό σας» είπε ενώ μαζί του βρισκόταν ο πρωθυπουργός της χώρας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, χαρακτηρίζοντας την πρώην σοβιετική δημοκρατία «σημαντικό στρατηγικό εταίρο» των ΗΠΑ στην περιοχή.

Μετά τη Γεωργία, ο Μάικ Πενς μετέβη στο Μαυροβούνιο. Μόλις αφίχθη στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα, τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς, ενώ αναμένεται να δειπνήσει με τον πρόεδρο Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ