ΚΟΣΜΟΣ

Στα... άδυτα της καριέρας του Τζέιμς Κόμεϊ: Ο αποπεμφθείς διευθυντής του FBI γράφει βιβλίο

Στα... άδυτα της καριέρας του Τζέιμς Κόμεϊ: Ο αποπεμφθείς διευθυντής του FBI γράφει βιβλίο
REUTERS/Aaron P. Bernstein/File Photo

Ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, που απολύθηκε επί προεδρίας Τραμπ, υπέγραψε συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο Flatiron Book για την έκδοση βιβλίου που θα περιλαμβάνει ανέκδοτες ιστορίες της καριέρας του.

Το βιβλίο, του οποίου ακόμα ο τίτλος δεν έχει βρεθεί, αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη. Ο εκδότης, στην ανακοίνωσή του την Τετάρτη ανέφερε πως «ο Κόμεϊ θα γράψει για την καλή, ηθική ηγεσία και πως οδηγεί αυτή σε ορθές αποφάσεις.»

Ο εκδότης, συνέχισε λέγοντας πως "ο Κόμεϊ θα χρησιμοποιήσει παραδείγματα από «υψηλής διαχειριστικής δυσκολίας καταστάσεις» των προηγούμενων δύο δεκαετιών της Αμερικανικής κυβέρνησης".

Τον προηγούμενο μήνα το CNNi είχε επιβεβαιώσει πως ο Κόμεϊ ετοιμάζει βιβλίο για την επαγγελματική ζωή του.

Η καριέρα του στην δικαστική ζωή της χώρας ξεκίνησε, πολύ προτού αναλάβει διευθυντής του FBI, επί προεδρίας Ομπάμα το 2013, όταν διετέλεσε ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Νέα Υόρκη, φέρνοντας κατηγορίες εναντίον της Martha Stewart, γνωστής επιχειρηματία του lifestyle. Επίσης, ο Κόμεϊ δούλεψε ως Γενικός Σύμβουλος για την Lockheed Martin, μίας εταιρίας που αναλαμβάνει εργολαβίες στον τομέα της άμυνας, και ως δικηγόρος για το hedge fund Bridgewater.

Ωστόσο, έγινε ευρύτερα γνωστός στην κοινή γνώμη από την εμπλοκή του στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία του 2016. Ειδικότερα, η φήμη του εκτοξεύτηκε όταν διοργάνωσε μία συνέντευξη τύπου για την διερεύνηση από τη υπηρεσία του των emails της Χίλαρι Κλίντον.

Αργότερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου έστειλε γράμμα στο Κονγκρέσο για επιπρόσθετα email που αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας από την υπηρεσία του. Πολλοί ήταν εκείνοι που υπέθεσαν πως η θητεία του ως διευθυντής του FBI θα διαρκούσε τουλάχιστον μία δεκαετία. Ωστόσο, ο Τραμπ τον απέλυσε πριν κλείσει καν τέσσερα χρόνια στην θέση.

Ο πρόεδρος τον ΗΠΑ προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια καθώς ο Κόμεϊ ήταν υπεύθυνος για την έρευνα, εάν και κατά πόσον μέλη της εκστρατείας Τραμπ συνωμότησαν με την Ρωσία για να παρέμβουν στις Αμερικανικές εκλογές.

«Καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του, ο Κόμεϊ υπηρέτησε τους ηγέτες της χώρας μας παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις την μία μετά την άλλη» σύμφωνα με τον πρόεδρο και εκδότη της Flatiron, Bob Miller. Κλείνοντας, τόνισε πως «το βιβλίο θα δώσει μία άνευ προηγουμένου γνώση στο τι γίνεται στους διαδρόμους της εξουσίας, και ένα αξιοσημείωτο μάθημα ηγεσίας».

Fired FBI director James Comey inks book deal, by Jill Disis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ