ΚΟΣΜΟΣ

Μιλάνο: Θύμα απαγωγής 20χρονο μοντέλο-Επρόκειτο να πωληθεί σε online δημοπρασία

Μιλάνο: Θύμα απαγωγής 20χρονο μοντέλο-Επρόκειτο να πωληθεί σε online δημοπρασία
POLIZIA DI STATO

Σοκ έχει προκαλέσει η απαγωγή 20χρονου μοντέλου Βρετανικής υπηκοότητας από το Μιλάνο, με σκοπό να δημοπρατηθεί σε πορνογραφική ιστοσελίδα στο «σκοτεινό» διαδίκτυο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής Αστυνομίας που "ξεσκέπασε" την υπόθεση.

Το μοντέλο, του οποίου τα υπόλοιπα στοιχεία δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, είχε μεταβεί στο Μιλάνο για επαγγελματική φωτογράφιση. Εκεί, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η 20χρονη δέχθηκε επίθεση, της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ακινητοποιήθηκε με χειροπέδες και τοποθετήθηκε μέσα σε μία βαλίτσα, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μια περιοχή έξω από το Τορίνο.

Ο εφιάλτης της κοπέλας τελείωσε όταν οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν έναν 30χρονο Πολωνό, ο οποίος ζει στη Βρετανία. Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απαγωγή. Πρόκειται για τον Lukasz Herba, ο οποίος δήλωσε ότι αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «Μαύρος Θάνατος», που δραστηριοποιείται στο επονομαζόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο».

Ο 30χρονος Πολωνός συνελήφθη έξω από το βρετανικό προξενείο στο Μιλάνο, καθώς συνόδευε το νεαρό μοντέλο, όμως οι αρχές δεν έχουν ακόμη την απάντηση στο ερώτημα γιατί ο δράστης οδήγησε το θύμα του εκεί.

170805155224 01 british model kidnapped italy medium plus 169

Το χρονικό της απαγωγής

Το μοντέλο, έφτασε στο Μιλάνο στις 10 Ιουλίου, και την επόμενη μέρα πήγε στο διαμέρισμα όπου θα γινόταν η φωτογράφιση, την οποία είχε κλείσει ο ατζέντης της και εκεί, δέχθηκε επίθεση και απήχθη από δύο άνδρες, οι οποίοι την έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου με το οποίο την οδήγησαν σε μια αγροικία, σε προάστιο της Lemie,μιας απομακρισμένης πόλης των ιταλικών Άλπεων.

milano modella 2 550

Η 20χρονη, ήταν δεμένη με χειροπέδες σε έπιπλο του υπνοδωματίου για περίπου μία εβδομάδα.

milano modella 3 550

Κίνητρο τα λύτρα

Κίνητρο της απαγωγής, ήταν σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, τα λύτρα. Αρχικά ζητήθηκαν από τον ατζέντη του νεαρού μοντέλου 300.000 δολάρια, προκειμένου να μην προχωρήσει η online δημοπρασία της. Μάλιστα ο απαγωγέας, σε συνομιλία του με τον ατζέντη, ισχυρίστηκε πως ενεργούσε εκ μέρους του «the Black Death group», μιας ομάδας που σχετίζεται με παράνομο trafficking στο «σκοτεινό» διαδίκτυο.

Οι έρευνες της ιταλικής αστυνομίας έφεραν στο φως αρκετές online δημοπρασίες νεαρών κοριτσιών, που είχαν απαχθεί. Στις σχετικές ιστοσελίδες, υπήρχε η περιγραφή της κάθε κοπέλας, καθώς και η τιμή εκκίνησης, ωστόσο οι ιταλικές αρχές δεν έχουν ακόμη στοιχεία για το αν οι περιπτώσεις αυτές είναι πραγματικές ή έχουν επινοηθεί από τον απαγωγέα.

Οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται τόσο στην Ιταλία καθώς και στην Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό πως παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε μία γυναίκα από την Βρετανία που βρίσκεται στο Μιλάνο και η οποία είναι σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

British model kidnapped for dark web auction, Italian police say, By Vasco Cotovio, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ