ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το bitcoin

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το bitcoin
REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin σημειώνει άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ παρά τον έναν μήνα αναταραχής που επικράτησε και χαρακτηρίστηκε ως «σχίσμα» στον κώδικα λογισμικού του και δημιουργία ενός «κλώνου» του, του Bitcoin Cash.

Ειδικότερα, η αξία του ψηφιακού νομίσματος έφτασε τα 3.451,86 δολάρια, σύμφωνα με το Coindesk Bitcoin Price Index. Μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC, η συνολική αξία αγοράς όλων των bitcoins που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 56 δισ. δολάρια.

Τώρα, όσον αφορά το bitcoin cash αυτό βρέθηκε αρκετά πιο χαμηλά από τα 727,54 δολάρια , το "ζενίθ", στο οποίο έφτασε τις 2 Αυγούστου.Ωστόσο, φαίνεται πως το μέλλον του είναι πιο ασφαλές αφού το Coinbase, μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες «πορτοφολιού»/ ανταλλακτήρια Bitcoin, δεσμεύτηκε να το υποστηρίξει, αλλάζοντας κατεύθυνση.

Η δήλωση ανέφερε πως "Σχεδιάζουμε να έχουμε υποστήριξη για Bitcoin Cash ως την 1η Ιανουαρίου 2018, εφόσον δεν θα προκύψουν επιπλέον ρίσκα μέσα σε αυτό το διάστημα» ανακοίνωσε στο blog του το Coinbase".

Υπενθυμίζεται πως η αξία του Bitcoin σημείωσε μεγάλες διακυμάνσεις τον Ιούλιο, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας προβληματισμών περί «εμφυλίου» στην κοινότητα, λόγω διαφωνιών γύρω από πιθανές μεθόδους αύξησης της ταχύτητας των συναλλαγών.

Τελικώς, οι διαφωνίες αυτές οδήγησαν στη δημιουργία του Bitcoin Cash, από χρήστες που δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη λύση που επελέγη εν τέλει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ