ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Πυροβόλησαν το αυτοκίνητο ενός «ψυχικά ασταθή» ατόμου

Βρυξέλλες: Πυροβόλησαν το αυτοκίνητο ενός «ψυχικά ασταθή» ατόμου
REUTERS/Francois Lenoir

Άκυρος αποδείχτηκε ο συναγερμός που σημειώθηκε νωρίτερα στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά οχήματος, καθώς ο οδηγός του φώναζε ότι είχε εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του.

Στο σημείο κλήθηκαν άμεσα πυροτεχνουργοί του στρατού μετά από καταδίωξη του υπόπτου, ωστόσο όπως έγινε γνωστό από εισαγγελικές πηγές στις Βρυξέλλες, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά και ο «ψυχικά ασταθής» οδηγός του οχήματος ήταν άοπλος.

Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καταδιώχθηκε από αστυνομικούς αφού πέρασε με κόκκινο έναν σηματοδότη κινούμενος με ταχύτητα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της βελγικής αστυνομίας.

2017 08 08T180716Z 1908695023 UP1ED881E5BLY RTRMADP 3 EUROPE ATTACKS BELGIUM

REUTERS/Francois Lenoir

Τέθηκε υπό κράτηση αφού οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου για να τον αναγκάσουν να επιβραδύνει, κατά την ίδια πηγή.

2017 08 08T173934Z 753968281 UP1ED881D1XLI RTRMADP 3 EUROPE ATTACKS BELGIUM

REUTERS

«Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, υποστήριξε ότι μετέφερε εκρηκτικά και έτσι, προληπτικά, κλήθηκε ο στρατός να ελέγξει» αν ο ισχυρισμός του αλήθευε, δήλωσε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους της συνοικίας να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο οι στρατιωτικοί έκαναν τον έλεγχο, ανέφερε η ίδια.

Κατά πληροφορίες, στην περιοχή ακούστηκαν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις.

Το Μολενμπέκ, μια φτωχή συνοικία με μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων, κυρίως από το Μαρόκο, έγινε διαβόητη όταν ένας πυρήνας του 'ισλαμικού κράτους' που τη χρησιμοποιούσε ως έδρα εξαπέλυσε τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Φερόμενα ως μέλη του ISIS που συνδέονταν με αυτόν τον πυρήνα εξαπέλυσαν επιθέσεις και στις ίδιες τις Βρυξέλλες τέσσερις μήνες αργότερα σκοτώνοντας 32 ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ