ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις του καθεστώτος και του ISIS

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις του καθεστώτος και του ISIS
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Zohra Bensemra

Δεκάδες άνδρες των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες στην κεντρική Συρία καθώς το ισλαμικό κράτος προσπαθεί να εμποδίσει την προέλαση των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Με την υποστήριξη της Ρωσίας, ο συριακός στρατός διεξάγει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση εδώ και μήνες σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο της τεράστιας περιοχής της ερήμου στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, προς τα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Έχει αποσπάσει μεγάλα τμήματα της περιοχής αυτής από το ISIS στην κεντρική επαρχία Χομς, αλλά οι τζιχαντιστές εξαπολύουν αντεπιθέσεις στον τομέα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το ισλαμικό κράτος προχώρησε σε τουλάχιστον πέντε επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι που οδηγούσαν αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά ενώ ναρκοθέτησε τη γραμμή του μετώπου.

Τουλάχιστον 39 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλα 25 τραυματίστηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η ΜΚΟ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις «έχουν απλωθεί κατά μήκος της γραμμής του μετώπου και τώρα το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) εντείνει τις αντεπιθέσεις του», εξήγησε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο 31 τζιχαντιστές του ISIS σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στις μάχες με τις δυνάμεις του καθεστώτος και εξαιτίας των επιδρομών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε ότι έγιναν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών, περιλαμβανομένης μιας που είχε στόχο μια αποθήκη πυρομαχικών, στην επαρχία Χομς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ