ΚΟΣΜΟΣ

Πολλαπλές κατολισθήσεις μετά τον φονικό σεισμό στην Κίνα

Πολλαπλές κατολισθήσεις μετά τον φονικό σεισμό στην Κίνα
REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.

Την μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε στην νοτιοδυτική Κίνα μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή μαρτυρούν φωτογραφίες που ελήφθησαν από δορυφόρο, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι φωτογραφίες του επιστημονικού ινστιτούτου (Institute of Remote Sensing and Digital Earth) υπό την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας έδειξαν πολλαπλές κατολισθήσεις χωρίς ωστόσο μεγάλες καταρρεύσεις ή καταστροφές των κτιρίων κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ (τοπική ώρα) μετά την επιστημονική σύγκριση κι ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών. Στον πυρήνα του επιστημονικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι περιοχές, γύρω από το επίκεντρο του σεισμού κοντά στην πόλη Ζανγκζά στην κινεζική περιφέρεια του Σετσουάν.

Σημειώνεται ότι τα τοπικά ινστιτούτα έκαναν λόγω για σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ενώ το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο κατέγραψε 6,5 βαθμούς.

Οι επίγειοι σταθμοί δορυφορικών λήψεων του ινστιτούτου συγκέντρωσαν δορυφορικό φωτογραφικό υλικό από τους δορυφόρους Gaofen-2 και Gaofen-4 από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενώ η μεταφορά των πληροφοριών έγινε σε ποσοστό 100%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ