ΚΟΣΜΟΣ

Η Νότια Κορέα καλεί τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές

Η Νότια Κορέα καλεί τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές
REUTERS/ TORU HANAI

Η Σεούλ καλεί την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει τη ρητορική απειλών που είναι αντίθετη με την επικρατούσα άποψη στη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τσο Τζουν-χιουκ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσο δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή και να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση, παροτρύνοντας την Πιονγκγιάνγκ να ανταποκριθεί άμεσα στην πρωτοβουλία της Σεούλ για βελτιωμένες σχέσεις στην περιοχή και σταθερή ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν ανακοίνωσε τη λεγόμενη «Πρωτοβουλία Ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο» στις αρχές Ιουλίου στο Βερολίνο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τους δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα μέσω της οικονομικής συνεργασίας και των ανταλλαγών σε διάφορα επίπεδα.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Νότια Κορέα θα καταβάλει όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για να καταφέρει τη Βόρεια Κορέα να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ