ΚΟΣΜΟΣ

Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός σε ασανσέρ - πάτησε το κουμπί κινδύνου αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε

Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός σε ασανσέρ - πάτησε το κουμπί κινδύνου αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε
Denver Police Department/CNNi

Ένας ηλικιωμένος άνδρας από το Ντένβερ του Κολοράντο βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα χαλασμένο ασανσέρ, τον περασμένο μήνα, αφού κανείς υπεύθυνος δεν ανταποκρίθηκε όταν πάτησε το κουμπί κινδύνου.

Ο 82χρονος Ισαάκ Κομισάρτσικ, ο οποίος έπασχε από άνοια έδωσε τα τελευταία σημεία ζωής στις 5 Ιουλίου. Η οικογένειά του δήλωσε την εξαφάνισή του και η αστυνομία της πόλης τον αναζητούσε προσπαθώντας να εντοπίσει τα ίχνη του. Οι έρευνες παρέμεναν άκαρπες μέχρι τις 31 Ιουλίου. Τότε ήταν που βρέθηκε η σωρός του σε ασανσέρ που είχε κολλήσει στο πάρκινγκ κτιρίου. Είχαν προηγηθεί παράπονα πολιτών που έμεναν στο συγκρότημα των διαμερισμάτων, για μια «έντονα άσχημη μυρωδιά».

Οι Αρχές έχουν κληθεί να ερευνήσουν το περιστατικό και κυρίως την εταιρεία ασφαλείας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία τους, ο 82χρονος είχε πατήσει το κουμπί κινδύνου αλλά -για άγνωστο λόγο- κανείς δεν ανταποκρίθηκε για να ελέγξει το ασανσέρ.

Η εταιρεία ασφαλείας Greystar Management, απάντησε στο CNNi με την εξής επιστολή:

Λυπόμαστε για την τραγική απώλεια και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του κ. Κομισάρτσικ. Ο ανελκυστήρας στον οποίο βρέθηκε (το πτώμα) ήταν κολλημένο στο γκαράζ και αυτό επειδή ήταν υπό κατασκευή και δεν χρησιμοποιούνταν. Ερευνούμε το περιστατικό σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.

Ο εκπρόσωπος του τμήματος Πυρασφάλειας δήλωσε στο CNNi ότι ο συνηθισμένος έλεγχος ρουτίνας στον ανελκυστήρα πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και σύμφωνα με τον νόμο ο επόμενος έλεγχος θα γινόταν στα τέλη του 2018. Δεν γνώριζαν πως το ασανσέρ βρισκόταν εκτός λειτουργίας και κάτι τέτοιο προφανώς δεν είχε δηλωθεί.

Η αυτοψία στο πτώμα του ηλικιωμένου έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο τα αίτια θανάτου του δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιατροδικαστή που ασχολείται με την υπόθεση.

Με πληροφορίες από: Elderly man found dead in elevator after he called for help and no one came, By AnneClaire Stapleton, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ