ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Κατσίκα στέφθηκε... βασίλισσα (pics)

Ιρλανδία: Κατσίκα στέφθηκε... βασίλισσα (pics)
REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Ένα περίεργο και πρωτότυπο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε μία μικρή πόλη στην Ιρλανδία, όπου μία κατσίκα γίνεται... βασίλισσα.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του οποίου μία κατσίκα στέφεται βασίλισσα με όλη την προβλεπόμενη διαδικασία: ο κόσμος συγκεντρώνεται στην πλατεία της πόλης και βλέπει με ενθουσιασμό να τοποθετείται το στέμμα στην κατσίκα. Φέτος τη στέψη ανέλαβε μία μαθήτρια ενώ η κατσίκα έμοιαζε λίγο... αμήχανη κατά τη διάρκεια της τελετής.

«Έρχομαι τα τελευταία 11 χρόνια εδώ, οπότε δεν είναι μία καινούργια εμπειρία για μένα. Όταν μετακόμισα από την Αγγλία και είδα για πρώτη φορά τη στέψη, μου φάνηκε πολύ περίεργη διαδικασία» ανέφερε ο 25χρονος Ben Henry.

Η αρχική σκέψη για το φεστιβάλ Puck δεν είναι γνωστή όμως ένας τοπικός θρύλος αναφέρει ότι μία κατσίκα έφυγε από το στράτευμα του Oliver Cromwell και άρχισε να τρέχει στο χωριό. Ο βασιλιάς Puck την βρήκε και την φρόντισε κατά τη διάρκεια της σύντομης βασιλείας του.

(Ο Oliver Cromwell ήταν Άγγλος στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης που ανέλαβε τα ηνία της Μεγάλης Βρετανίας κατά την περίοδο 1653-1658, ύστερα από την εκτέλεση του βασιλιά Καρόλου Α΄ της Αγγλίας και ύστερα από τον Αγγλικό Εμφύλιο Πόλεμο. Έγινε ευρύτερα γνωστός για τη συντηρητική Πουριτανική πολιτική που ακολουθούσε, καθώς και για την προσάρτηση της Σκωτίας και της Ιρλανδίας στη Βρετανική Κοινοπολιτεία, καθώς και πολέμιος του Καθολικισμού).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ