ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπριελ: Υποστηρικτές του Ερντογάν απειλούν τη σύζυγό μου

Γκάμπριελ: Υποστηρικτές του Ερντογάν απειλούν τη σύζυγό μου
Reuters

Οι εκλογές στη Γερμανία τον ερχόμενο μήνα φαίνεται ότι αποτελούν το νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα. Έπειτα από το κάλεσμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους ψηφοφόρους να μην στηρίξουν την Άνγκελα Μέρκελ και τις αυστηρές προειδοποιήσεις Γερμανών αξιωματούχων να μην παρεμβαίνει στην προεκλογική περίοδο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου απειλούν τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με την Bild, ο Γκάμπριελ ανέφερε ότι σε προεκλογική εκδήλωση στο Λούντβιχσχάφεν, το περασμένο Σαββατοκύριακο άγνωστοι άφησαν απειλητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του οδοντιατρείου της συζύγου του.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ερντογάν εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Γκάμπριελ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποιος είστε εσείς, για να απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Τουρκίας; Να γνωρίζετε τα όριά σας! Πόσο καιρό βρίσκεστε στην πολιτική;».

«Με τον τρόπο που το κάνει αυτό ο Ερντογάν», σχολίασε ο κ. Γκάμπριελ, «κάποιοι προφανώς παρακινούνται και επιχειρούν να ενοχλούν και να επιβαρύνουν την σύζυγό μου. Αυτό είναι ένα κακό αποτέλεσμα».

«Όταν ο αρχηγός ενός κράτους αρχίζει τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν κι εκείνοι προσωπικές παρενοχλήσεις», κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ