ΚΟΣΜΟΣ

Αριζόνα: Καπνογόνα για τη διάλυση διαδήλωσης στο Φοίνιξ

Αριζόνα: Καπνογόνα για τη διάλυση διαδήλωσης στο Φοίνιξ
REUTERS/Sandy Huffaker

Χρήση καπνογόνων έκαναν οι αστυνομικές αρχές στο Φοίνιξ της Αριζόνα, προκειμένου να διαλύσουν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου μιλούσε σε συγκέντρωση ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να ρίχνουν πέτρες κα μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Φοίνιξ Τζόναθαν Χάουαρντ. «Η αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος και να σταματήσει τις επιθέσεις», πρόσθεσε.

Αν και επισήμως η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για συγκέντρωση αρκετών χιλιάδων ανθρώπων.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιούνταν η πρώτη πολιτική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τα πρόσφατα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

2017 08 23T042903Z 952357616 RC11CA498B30 RTRMADP 3 USA TRUMP PROTESTS ARIZONA


Πηγή: REUTERS/Sandy Huffaker

Την ώρα που υποστηρικτές του Τραμπ εισέρχονταν στον χώρο της εκδήλωσης, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και φώναζαν: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή» και «Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στις φασιστικές ΗΠΑ».

Οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου απαντούσαν με συνθήματα όπως: «Χτίσε το τείχος», σε μια αναφορά στη δέσμευση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ