ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Η χώρα γιορτάζει τα γενέθλια οικογένειας γιγαντιαίων πάντα (pics & vid)

Μαλαισία: Η χώρα γιορτάζει τα γενέθλια οικογένειας γιγαντιαίων πάντα (pics & vid)
YOUTUBE/Xing Xing and Liang Liang celebrate‘pandaversary’at Malaysian zoo!/CGTN

Μαζί με τους γονείς του γιορτάζει σήμερα Τετάρτη τα γενέθλιά του το γιγάντιο πάντα Νουάν Νουάν στη Μαλαισία, ίσως για τελευταία φορά πριν επιστρέψει στην Κίνα.

Η Νουάν Νουάν έγινε 2 ετών στις 18 Αυγούστου ενώ οι γονείς της Σινγκ Σινγκ και Λιάνγκ Λιάνγκ γιορτάζουν σήμερα τα 11α γενέθλιά τους.

Ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος της Μαλαισίας στον οποίο ζουν τα τρία γιγάντια πάντα διοργάνωσε ένα πάρτι γενεθλίων για την οικογένεια με παγωτό, φρούτα και μπαμπού.

Το ζευγάρι Σινγκ Σινγκ και Λιάνγκ Λιάνγκ έφθασε στη Μαλαισία το 2014 για να σηματοδοτήσει την 40η επέτειο των διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Μαλαισίας. Ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε η κόρη τους Νουάν Νουάν.

«Βάσει της συμφωνίας μεταξύ Μαλαισίας και Κίνας, η Νουάν Νουάν θα πρέπει να επιστρέψει στην Κίνα έπειτα από δύο χρόνια», δήλωσε ο Ματ Ναϊμ Μπιν Ραμλί, διευθυντής του κέντρου συντήρησης των πάντα στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Μαλαισίας.

Ο ζωολογικός κήπος άρχισε να προετοιμάζεται για την επιστροφή της Νουάν Νουάν μειώνοντας σταδιακά τον χρόνο που περνά με την μητέρα της.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μαλαισία Χουάνγκ Χουικάνγκ, εξέφρασε την ελπίδα το ζευγάρι των πάντα μετά την επιστροφή της κόρης τους στην Κίνα να γεννήσει άλλο ένα μωρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ