Λήξη ομηρίας στο Τσάρλεστον - Ένας νεκρός
Πηγή: CNN International

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση ομηρίας σε εστιατόριο στο Τσάρλεστον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όταν ένας ένοπλος άντρας εισέβαλε σε αυτό και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας έναν υπάλληλο, ενώ κράτησε ομήρους μέσα σε αυτό για αρκετή ώρα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας John Tecklenburg, ο ένοπλος άνδρας τραυματίστηκε από πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η Post and Courier of Charleston, ο ένοπλος εισέβαλε σε εστιατόριο με πιστόλι, φωνάζοντας: «Είμαι ο νέος βασιλιάς του Τσάρλεστον». Στο σημείο αναπτύχθηκαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αποκλείστηκε ένα κομμάτι της King Street στην κεντρική εμπορική περιοχή της πόλης, ενώ η αστυνομία συνέστησε στους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή.

«Ξέρουμε ότι ο ένοπλος είναι ακόμα στο κτίριο με αρκετούς ομήρους, αυτή τη στιγμή έχουμε διαπραγματευτές, οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τσάρλεστον Charles Francis σε συνέντευξη τύπου.

Πάντως, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας, John Tecklenburg, το περιστατικό δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ο ένοπλος φέρεται πως ήταν κάποιος δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος του εστιατορίου.

Η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος της περιοχής είπε στο CNNi ότι η δραστηριότητα των αστυνομικών είχε επικεντρωθεί στο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης.

 

 

Η ιδιοκτήτρια περιέγραψε πως η αστυνομία εκκένωσε τα γύρω καταστήματα και πως οι αστυνομικοί στοχεύουν προς το εστιατόριο.

«Αυτή τη στιγμή, οι δρόμοι είναι γεμάτοι αστυνομικούς βαριά οπλισμένους. Έχουν αποκλείσει ολόκληρο το τετράγωνο», λέει.

 

Η ιδιοκτήτρια ενός κομμωτηρίου που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο ανέφερε στο CNNi πως είδε τους αστυνομικούς και την ομάδα SWAT να σπάνε την πόρτα του εστιατορίου και να εισβάλουν μέσα με σκυλιά και όπλα. Στη συνέχεια είπε πως είδε τους αστυνομικούς να μεταφέρουν ένα σώμα προς τα έξω, ωστόσο η ίδια δεν ήταν σε θέση να δει ποια ήταν η κατάστασή του.

Διαβάστε επίσης