Σουλτς: Διακοπή των συνομιλιών αν ο Ερντογάν δεν ελευθερώσει τους κρατούμενους
Πηγή: REUTERS/Fabrizio Bensch

«Η σημαντικότερη δίοδος του Τ. Ερντογάν προς την ΕΕ περνά από την Τελωνειακή Ένωση, που διευκολύνει την πρόσβαση της τουρκικής οικονομίας στην ενιαία αγορά», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Θα έπρεπε να θέσουμε διορία στον Τούρκο πρόεδρο. Σε περίπτωση που ο κ. Ερντογάν δεν αφήσει άμεσα ελεύθερους τους Γερμανούς κρατουμένους, η ΕΕ θα πρέπει να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για την διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης. Η διακοπή θα έπληττε βέβαια σκληρά την Τουρκία ωστόσο ο πρόεδρος Ερντογάν δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών ζητώντας επιπλέον και το πάγωμα της βοήθειας που λαμβάνει η Άγκυρα από την ΕΕ ως υποψήφιο προς ένταξη μέλος.

Στο ερώτημα της εφημερίδας του Ντίσελντορφ αν ο πρόεδρος Ερντογάν μπορεί να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Μάρτιν Σουλτς απάντησε: « Το προσπαθεί. Η παρότρυνση στους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν συγκεκριμένα κόμματα, ξεπερνά τα όρια. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε τον χαρακτηρισμό, εχθροί της Τουρκίας. Εχθροί της Τουρκίας είναι εκείνοι που θέτουν περιορισμούς στην δημοκρατία, στην Τουρκία».

Διαβάστε επίσης