ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ιερέας «αντιμετώπισε με επιτυχία» ακροδεξιούς

Ιταλία: Ιερέας «αντιμετώπισε με επιτυχία» ακροδεξιούς
REUTERS

Ο Μάσσιμο Μπιανκαλάνι, καθολικός ιερέας από την Πιστόια, στην περιοχή της Τοσκάνης, ο οποίος βοηθά εμπράκτως τους μετανάστες, «αντιμετώπισε με επιτυχία» τους ακροδεξιούς που τον αμφισβητούσαν.

Την Κυριακή, δεκατέσσερα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα, παρουσιάστηκαν στην εκκλησία όπου ιερουργεί ο παπάς, «για να δουν με ποιο τρόπο διαδίδει τον λόγο του Κυρίου», όπως είχαν γράψει στο Facebook.

Αιτία της απειλητικής τους αυτής κινητοποίησης, η απόφαση του πατέρα Μάσσιμο, να προσφέρει μια ημερήσια είσοδο στην πισίνα, σε νέους και νέες από την Αφρική, οι οποίοι εργάζονται σε καθολική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον γαστρονομικό τομέα. Δημοσίευσε, επίσης, τις σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο κληρικός υποδέχθηκε τους δεκατέσσερις ακροδεξιούς στην είσοδο του ναού, δίνοντάς τους το χέρι. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και του κηρύγματος, πολλοί πιστοί της ενορίας τον διέκοψαν, χειροκροτώντας τον, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Οι δεκατέσσερις νεοφασίστες, στο τέλος, βγήκαν από την πίσω πόρτα της εκκλησίας, και δεν υπήρξαν, γενικότερα, στιγμές ιδιαίτερης έντασης.

«Δεν βοηθάμε μόνον μετανάστες, αλλά και τόσες οικογένειες άνεργων Ιταλών και γενικότερα, όποιον έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως εθνικότητας», δήλωσε ο πατέρας Μπιανκαλάνι, στην ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai.

Eκτός από την Φόρτσα Νουόβα, την αλληλέγγυα στάση του προς τους μετανάστες είχε επικρίνει με καυστικό τρόπο και το ξενοφοβικό κόμμα της Λίγκας του Βορρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ