ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία:17χρονη γεννάει στον δρόμο, οι γιατροί του διπλανού νοσοκομείου την αγνοούν

Ινδία:17χρονη γεννάει στον δρόμο, οι γιατροί του διπλανού νοσοκομείου την αγνοούν
Jharkhand News

Στην Ινδία των μεγάλων ανισοτήτων μία δεκαεπτάχρονη κοπέλα αναγκάστηκε να γεννήσει στο δρόμο αφού η οικογένειά της την εγκατέλειψε όταν έμαθε ότι είναι έγκυος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Ειδικότερα, η ανήλικη κοπέλα γέννησε σε δρόμο της Ινδικής πόλης Chantil, λιγότερο από 100 μέτρα από νοσοκομείο της περιοχής, σύμφωνα με το RT.

Μάλιστα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει το κορίτσι να κάθεται στο δρόμο με το μωρό της, καθώς από δίπλα περνούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Το βρέφος κλαίει ενώ είναι ξαπλωμένο και τυλιγμένο στο φόρεμα της μητέρας του.

Συγκλονιστικό είναι πως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Dainik Jagran, κανένας γιατρός ή νοσοκόμα από το διπλανό ιατρικό κέντρο δεν πήγε στο κορίτσι, παρά τους περαστικούς που φώναζαν για βοήθεια στην είσοδο.

Ο Om Prakash Sharma, κάτοικος της περιοχής που είδε το κορίτσι και έσπευσε να βοηθήσει ανέφερε πως «Βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Έτρεμε και δεν μπορούσε να σηκωθεί για να αγκαλιάσει το βρέφος. Μεγάλα οχήματα περνούσαν δίπλα της, αλλά δεν είχε τη δύναμη να πάει στην άκρη του δρόμου».

Τελικώς, οι ντόπιοι την μετέφεραν στο νοσοκομείο και το κορίτσι έλαβε ιατρική φροντίδα, ζητώντας να μάθουν για ποιο λόγο οι γιατροί δεν την πρόσεξαν νωρίτερα.

Η απάντησή τους ήταν πως «ήταν πολύ ενοχλητική», ανέφερε ο Prakash Sharma.

Σημειώνεται πως οι γονείς του κοριτσιού την έδιωξαν από το σπίτι, όταν έμαθαν ότι είναι έγκυος. Πατέρας του παιδιού είναι ένας άνδρας, του οποίου η σχέση με το κορίτσι έληξε με τα νέα της εγκυμοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ