Αφγανιστάν: 13 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές
Πηγή: REUTERS/ OMAR SOBHANI

Δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι αφγανικές δυνάμεις εναντίον μιας βάσης των Ταλιμπάν στη δυτική επαρχία Χεράτ.

Οι επιδρομές στοχοθέτησαν μια φυλακή και μια βάση των Ταλιμπάν σε μια περιοχή όπου κυριαρχεί η αστάθεια, τη Σιντάντ, αργά το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας, ο Τζιλάνι Φαρχάντ, προσθέτοντας ότι επλήγησαν αθέλητα και κοντινά οικήματα.

«Δυστυχώς 13 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές και άλλοι επτά τραυματίστηκαν», είπε.
Σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον 16 μέλη των Ταλιμπάν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία της επαρχίας επιβεβαίωσε τόσο ότι έγιναν οι επιδρομές, όσο και τον απολογισμό που έδωσε ο Φαρχάντ. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε μια απομονωμένη και απρόσιτη περιοχή και το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητες πηγές.

Στην Καμπούλ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ο Νταουλάτ Ουαζίρι, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε επιδρομές. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας 18 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα αλλά ακούσαμε επίσης να γίνεται λόγος για πιθανά θύματα μεταξύ των αμάχων και θα διεξαγάγουμε έρευνα για το θέμα αυτό», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο αριθμός των αμάχων που χάνουν τη ζωή τους βρίσκεται φέτος στο ζενίθ βάσει των σχετικών στοιχείων, που άρχισαν να συγκεντρώνονται το 2009.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017, 1.662 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 3.500 άλλοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!