ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Συρία: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού και ανταρτών

Βόρεια Συρία: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού και ανταρτών
REUTERS/HASSAN ABDALLAH

Δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ, δέχτηκαν πυρά κοντά στην Μανμπίζ στο βόρειο τμήμα της Συρίας και τα ανταπέδωσαν, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.

Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια περιπολίας που διεξήγαγαν δυνάμεις του συνασπισμού κοντά σε περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες που έχουν την υποστήριξη της Τουρκίας, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

«Οι δυνάμεις μας δέχτηκαν πυρά, ανταπέδωσαν και έπειτα μετακινήθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία», δήλωσε ο Ντίλον σε τηλεφωνική συνομιλία.

Το περιστατικό αντανακλά την πολύπλοκη κατάσταση στο πεδίο μάχης στην βόρεια Συρία, όπου επιχειρούν ο συριακός στρατός που διαθέτει την υποστήριξη της Ρωσίας, κουρδικές δυνάμεις που βοηθά ο διεθνής συνασπισμός, και σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία.

Ο συνασπισμός έχει τονίσει στην Τουρκία να διαμηνύσει στους αντάρτες που υποστηρίζει στην περιοχή ότι το να ανοίγουν πυρ εναντίον δυνάμεων του συνασπισμού «δεν είναι αποδεκτό», τόνισε ο Ντίλον.

«Γνωστοποιήσαμε το περιστατικό στους ομολόγους μας στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε περιπολίες κι είμαστε διαρκώς προετοιμασμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σε αυτή την περιοχή», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ