ΚΟΣΜΟΣ

Η 16χρονη νύφη του ISIS αντιμέτωπη με θανατική ποινή - Απίθανη η έκδοσή της στην Γερμανία

Η 16χρονη νύφη του ISIS αντιμέτωπη με θανατική ποινή - Απίθανη η έκδοσή της στην Γερμανία
Twitter

Η 16χρονη Λίντα Βέντσελ, η οποία δήλωσε πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έφυγε κρυφά από την Γερμανία και έγινε μια "νύφη του ISIS" είναι αντιμέτωπη με την θανατική ποινή καθώς την Δευτέρα της απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις Αρχές του Ιράκ για τη συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση. H δίκη της βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως εκτιμούν Γερμανοί διπλωμάτες, που έχουν επικοινωνήσει με εκπρόσωπο του ιρακινού δικαστηρίου, είναι πιθανό να «γλιτώσει» από την θανατική ποινή, ωστόσο το ενδεχόμενο να γυρίσει πίσω στο σπίτι της μοιάζει αδύνατον.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στις φυλακές του Ιράκ, για αρκετά χρόνια.

42724ADC00000578 4706248 image m 35 1500371201461

(Πηγή: Twitter)

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε ακόμη τρεις γυναίκες. Οι δύο κατάγονται από την πόλη Μάνχαϊμ, νότια της Γερμανίας και έχουν μαροκινές ρίζες. Πρόκειται για μια 50χρονη μητέρα και την 21χρονη κόρη της. Και οι δύο γυναίκες,πήγαιναν συχνά σε ένα τζαμί της πόλης, όπου και ριζοσπαστικοποιήθηκαν, πριν εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για το «χαλιφάτο», γράφει η Daily Mail.

Οι κατηγορούμενες φαίνεται πως προσηλύτιζαν γυναίκες μέσω του διαδικτύου, ενώ έχουν αναρτήσει διάφορα προπαγανδιστικά βίντεο στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης. Αντίθετα, η Λίντα, που άλλαξε το όνομά της σε Ουμ Μαριάμ, φαίνεται πως πολεμούσε στο πλευρό των τζιχαντιστών ως σνάιπερ ενώ είχε παραδεχτεί μετά την σύλληψή της ότι έχει σκοτώσει Ιρακινούς στρατιώτες.

pri 46948210 e1500373259784

(Πηγή: Twitter)

Η έκκληση του πατέρα

Από όταν έφυγε κρυφά από το σπίτι της, πριν από περίπου ένα χρόνο, το ξανθό κορίτσι με τα μπλε μάτια δεν είχε επικοινωνήσει με κανέναν δικό της. Τον Ιούλιο, ο πατέρας της μίλησε για πρώτη φορά στα γερμανικά μέσα για την κόρη του.

Capture

(Ο πατέρας της Λίντα κρατά παλιές φωτογραφίες της. Πηγή: Bild)

«Κατέρρευσα όταν έμαθα ότι ζει. Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι βρέθηκε ζωντανή στην Μοσούλη», είχε πει ο 52χρονος Ρέινερ στην εφημερίδα Bild.

Όταν είδε τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, την αναγνώρισε από μια ουλή που είχε στο πρόσωπό της. «Ποτέ δεν είχα ξαναδεί το μικρό μου κορίτσι τόσο σοβαρό και τόσο στεναχωρημένο», διηγήθηκε.

O ίδιος ελπίζει να ξαναδεί την κόρη του μια μέρα.

Πάντως και η ίδια η Λίντα, μιλώντας από τις φυλακές της Βαγδάτης φάνηκε μετανιωμένη: «Θέλω μόνο να ξεφύγω από εδώ. Θέλω να ξεφύγω από τον πόλεμο, από τα πολλά όπλα, από το θόρυβο. Θέλω απλώς να πάω σπίτι στην οικογένειά μου», είχε πει.

Διαβάστε περισσότερα:

Λίντα Βέντσελ: η 16χρονη μαθήτρια από τη Γερμανία που έγινε τζιχαντίστρια

Λίντα Βέντσελ: η 16χρονη μάνα, sniper, νύφη του ISIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ