ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η «πρόβα» του μακελειού και η εμμονή του δράστη με τους πυροβολισμούς σε σχολεία (vid)

ΗΠΑ: Η «πρόβα» του μακελειού και η εμμονή του δράστη με τους πυροβολισμούς σε σχολεία (vid)

Γνωστός για την εμμονή του με τα περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία, ένα φαινόμενο συχνό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν ο μαθητής που την Τετάρτη άνοιξε πυρ στον διάδρομο ενός λυκείου νότια της πόλης Ρόκφορντ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, σκοτώνοντας έναν συμμαθητή του και τραυματίζοντας ακόμη τρεις.

Ο Καλεμπ Σαρπ, που αναγνωρίστηκε από τους μαθητές ως ο δράστης της επίθεσης, συνελήφθη από τις Αρχές και κρατείται σε φυλακή ανηλίκων, ενώ αίσθηση προκάλεσε ένα βίντεο που είχε ανεβάσει στο youtube, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, στο οποίο είχε απαθανατίσει μια... πρόβα του αιματηρού περιστατικού της Τετάρτης.

Στο επίμαχο βίντεο, εμφανίζεται ο Σαρπ να κραδαίνει ένα όπλο και να προσποιείται ότι σκοτώνει έναν φίλο του, σενάριο που έγινε πραγματικότητα, όταν χθες εισέβαλε οπλισμένος στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας τον καλύτερό του φίλο ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει.

Σύμφωνα με έναν 15χρονο φίλο του, ο Σαρπ ήταν «καλός, αστείος και παράξενος», ενώ είχε αναπτύξει εμμονές με τα περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία, απομακρύνοντας έτσι τη θεωρία που ήθελε αιτία για την φονική δράση του να ήταν το μπούλινγκ.

Στην ίδια κατεύθυνση και ακόμη μία μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο δράστης είχε δώσει στους φίλους του χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες ανέφερε ότι σκόπευε να κάνει κάτι «ανόητο», το οποίο θα οδηγούσε είτε στον θάνατό του είτε στη σύλληψή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον ένα από αυτά τα σημειώματα είχε φθάσει στα χέρια κι ενός σχολικού συμβούλου, ενώ ο νεαρός μαθητής φαίνεται πως δεν έκρυβε γενικότερα τις προθέσεις του, δεδομένου ότι ανέβαζε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από σφαίρες.

https://www.instagram.com/p/p

«Ο Σαρπ μπήκε στο σχολείο με δύο όπλα στα χέρια. Προσπάθησε να πυροβολήσει με το πρώτο, όμως το όπλο μπλόκαρε κι έτσι άνοιξε πυρ με το δεύτερο που είχε την κατοχή του. Ένας μαθητής τον πλησίασε, προσπάθησε να τον σταματήσει, όμως δέχθηκε τα πυρά του και δεν κατάφερε να επιζήσει», είπε ο σερίφης της περιοχής, περιγράφοντας το περιστατικό.

Ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας ακόμη τρεις μαθητές, μέχρι να αναγκαστεί να παραδοθεί στις Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ