ΚΟΣΜΟΣ

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας για Συρία - Βόρεια Κορέα

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας για Συρία - Βόρεια Κορέα
REUTERS/Yuri Kadobnov/Pool

Παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίαςόπου συζητήθηκε η κατάσταση στη Συρία, τη Βόρεια Κορέα καθώς και εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Συρία με εντολή του Πούτιν, ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας για τα αποτελέσματα των επαφών του με την ανώτατη ηγεσία της Συρίας και για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στην χώρα.

Ο ίδιος, είπε ότι συζητήθηκε και η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο μετά την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πέρασε πάνω από την νήσο Χοκάιντο με κατεύθυνση τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, επεσήμανε επίσης ότι συζητήθηκαν λεπτομερώς ζητήματα που αφορούν τρέχοντα εσωτερικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Στην σύσκεψη εκτός από τον υπουργό Αμύνης συμμετείχαν ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Αντόν Βάϊνο, οι πρόεδροι τους Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και της Ρωσικής Δούμας ('Ανω και Κάτω Βουλής) Βαλεντίνα Ματβιένκο και Βιτσισλάβ Βολόντιν, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Καλακόλτσεφ και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ