ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Επίθεση υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις
Μαχητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων REUTERS/Rodi Said

Έξι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια αεροπορικών πληγμάτων κατά μονάδων ανταρτών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας. Οι επιθέσεις έγιναν είτε από δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ή της Ρωσίας.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, είναι συμμαχία μεταξύ Κούρδων και Αράβων που μάχονται το αυτοποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχοντας την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Τα αεροσκάφη προήλθαν από εδάφη που ελέγχονται από τη Δαμασκό και έπληξαν θέσεις των SDF στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, τόνισε ο Άχμεντ Άμπου Χουάλα, επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου του Ντέιρ Εζόρ.

Οι SDF που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει δύο διαφορετικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ντέιρ Εζόρ.

Διαψεύδει η Ρωσία

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν ότι προχώρησαν σε τέτοιου είδους βομβαρδισμούς.

«Αυτό δεν είναι δυνατόν. Γιατί να τους βομβαρδίσουμε;» αντέδρασε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού Ίγκορ Κονασένκοφ από τη ρωσική στρατιωτική βάση Χμεϊμίμ, στα δυτικά παράλια της Συρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ